Dy mënyra për zbardhimin e dhëmbëve nga shtëpia

Shëndeti i dhëmbëve është shumë i rëndësishëm por gjithashtu edhe ana estetike ka po të njëjtën peshë.

Të pasurit dhëmbë të bardhë, nuk është “fat” për të gjithë, por ka disa mënyra praktike për t’i bërë në shtëpi, të cilat do t’ju vijnë në ndihmë për t’i pasur sa më të bardhë.

1-Sodë buke me lëng limoni

Hidhni pak sodë buke në furçën e dhëmbëve dhe shtoni disa pika lëng limoni për t’i zbardhur dhëmbët. Mbani mend të mos e përdorni këtë metodë më shpesh se një herë në javë, sepse mund t’jua dëmtojë dhëmbët apo mishin e dhëmbëve.

2-Kripë deti, lëng limoni dhe pastë dhëmbësh

Përzieni gjysmë luge gjelle kripë deti me lëng limoni dhe pastë dhëmbësh. Produktin e fituar vendoseni në dhëmbë dhe lëreni të qëndrojë një minutë para se ta pastroni gojën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *